stubfræsning nordsjælland

Stubfræsning

Efter fældning af træer står stub og rod tilbage. Ønsker du dem væk, arrangerer jeg også stubfræsning for jer. Stubfræsning foretages med maskine og er en hurtig og skånsom metode til at komme af med stubbe og yderligt liggende rødder.


Stubfræsning kan gøres i flere forskellige kvaliteter – det afhænger af jeres behov. Ønsker I bare, at stubben er væk fra overfladen, kan en grov, ikke så dyb stubfræsning gøre det. Ønsker I at kunne plante nyt på samme lokation indenfor kort tid, skal der en finere og dybere fræsning til. Står det fældede træ, så man render på det, er det klart skønnest at få stubben fjernet. Står det fældede træ mere afsides, skal naturen nok selv klare stub og rod med årene.


Jeg har samarbejdspartnere til stubfræsning, og kan selvfølgelig hjælpe jer på videre, hvis I ønsker stub- eller rodfræsning efter, jeg har fældet jeres træer. Vi finder ud af sammen, hvad jeres behov for stubfræsning er, og så formidler jeg aftale med fagfolk, jeg kan stå inde for.


Stubfræsning eller rodfræsning?
Stubfræsning og rodfræsning bruges tit i flæng som et og samme. Det er også to metoder, der minder meget om hinanden. Rodfræsning er dog en maskinproces, der går dybere og kan løsne og afvikle et større og dybere rodnet, hvor stubfræsning ordner stubben og de mest yderligt liggende rødder.